top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWillemien Berkenbos

En jij....?

Bijgewerkt op: 12 dec. 2022

Heb je ook zin om op reis te gaan?

Op reis met een doel: ‘jezelf’. Juist in deze tijd!

Krachtig


Ik neem je mee naar een dag in 2018. Het is een 'doodgewone' dag waarin ik veel nieuws ontdek. Nou ja, nieuws...ergens wist ik het, maar niet bewust. Het vloeit die dag uit mijn pen.

‘Wat wil ik doen?’ Die vraag stel ik mezelf al een poosje. Een opmerking van een collega triggerde me en zet me aan het werk: 'Zet je USP's eens op een rij en doe er meer mee!'

Ja, door de jaren heb ik veel gedaan. En ja, ik hou van innoveren en ontwikkelen. Ik maak die dag een pas op de plaats, met pen en papier. Schrijven en tekenen, niet te veel nadenken, maar doen. Wat heb ik gedaan? Waar krijg ik energie van? En wat wil ik nu? Het wordt een krachtig verhaal, zwart op wit. Daar kan ik mee verder.

Op reis

De reis is begonnen! Het wordt een reis zonder Google maps, maar op eigen kompas. Mijn reis? Ik schrijf workshops en schrijfcursussen. Dit wil ik. Het past als een warme jas. De cursisten (be)schrijven hun eigen rode draad naar de toekomst. Van-je-af-schrijven wordt dan naar-je-toe-schrijven. Herinneringen, gebeurtenissen, gedachtes, gevoelens. Van hoofd naar hart...en handen. 'Ik denk...ik voel...ik wil nu..' vul maar aan. In klein gezelschap maakt ieder zijn of haar reis. Telkens levert het mooie inzichten op. Altijd weer bijzonder en uniek!

Dicht bij jezelf


Dicht bij jezelf komen en blijven! Gewoon schrijven, niet nadenken. Dat lucht op en schijnt een licht op je leven, op jouw werkelijkheid en op jouw dromen. Ik heb het ervaren en de cursisten laten het zien. Zij zorgden voor mij voor een nieuw pad, een mooie afslag: Ik maakte bewust de keus voor 'Berkenbos Training en Coaching'. We gaan door.

Goed plan

Dicht bij jezelf komen, in je eigen verhaal en dan plannen maken, hup vooruit! Ja, dit wordt de basis voor de training die ik wil geven. Een rode draad in professionele en persoonlijke ontwikkeling, noem het persoonlijke effectiviteit, persoonlijk leiderschap. Als je weet waar je naartoe wilt, werk je effectiever en leef je gelukkiger, toch? Dat is de kern. Ik kom uit op 6 pijlers die van invloed zijn: gezondheid, relaties, persoonlijke groei, ontspanning, werk, financiën. Werk ze uit in je tijdlijn en maak ze dan zo concreet mogelijk. Stel doelen en reflecteer regelmatig. Goed plan! Wat is belangrijk voor jou? Hoe bereik je dat? Met een concreet ‘werk’plan kom je verder! Het maakt je effectiever in werk en privé.

Een droom met een datum is een doel!

En ik?

Ik vertelde je over mijn reis. Hoe werk je nou naar 'iets' waar je passie en talenten liggen? Als een ander weer op verhaal komt en inzichten opdoet in de training die ik geef, dan zie ik iets van mezelf terug. Ik krijg er energie van. Blijkbaar zit daar mijn tapas: talenten en passie. Het past! Hoe zit dat bij jou? Waar krijg jij energie van? Wat is jouw tapas?

Ontmoeten

Ik ontmoet graag mensen. Meer dan 25 jaren geef ik communicatielessen / -trainingen en Nederlands. Met plezier! Eerlijk? Het Nederlands vind ik minder belangrijk, het persoonlijk contact heeft prioriteit. Geen prestatie zonder relatie! Mensen 'ontmoeten' is los zijn van het moeten. Door het dicht bij die ander te brengen, wordt het toch ontmoeten. Hoe mooi is dat! En natuurlijk geniet ik als studenten ontdekkingen doen, als deelnemers zichzelf weer ontdekken en weer op koers varen.


En jij...?


Ben jij mijn lezer? Dit verhaal is speciaal voor jou! Ik hoop dat mijn verhaal jou triggert, aanzet tot nadenken. Hoe werkt het bij jou? Heb jij tijd nodig voor jezelf? Heb jij ontwikkelvragen? Zit je nog op koers? Of zie je even door de bomen het bos niet meer? Ga een plan maken en ga aan de slag! Het werkt echt! Het levert je tijd op. En....het is leuk!

Versterk jezelf!


Wil jij meer ontdekken van jezelf en je persoonlijke plan schrijven? Ik nodig je uit om mee te doen met de training : 'Versterk jezelf'! Waarom? In een kleine groep ga je nog meer ontdekken. We doen korte oefeningen die aanzetten tot denken. Zo ontdek je meer van jezelf. Van een groot plan naar kleine stappen. Investeren in je eigen verhaal, 5 online bijeenkomsten. Weer op pad met eigen kompas.

Spreekt het je aan? Gaat dit over jou?

Neem vrijblijvend contact op. Ik vertel je graag meer over de trainingen.9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page